Oskrivna blad. / Unwritten pages.

Det är något speciellt med obrytna böcker, okladdade papper, ny termin, nya jobb och ionflyttade platser.

Nytt, det är nytt. Inga dofter som är dina, inget stök, inget att städa eller att behöva strukturera upp eller fokusera på.

Inga högar med disk. Inget damm som du har skapat.

Tomt. Något att fylla.

När du tittar på det tomma så inser då jag i alla fall. ”Inte är det tomt”

För däruppe, i din egen lilla värld av tankar, där är det fullt, av färdigritade bilder, städade och inredda rum. Förväntningar av dofter och sinnliga möten mellan hand, öga, öra, mun, hud.

Krocken mellan verkligheten, det som redan är och det som ska bli.

Ja inte är det oskrivna blad. Men ganska så nära.

Vad härligt det är med att varje dag är ny. Något nytt att fylla.

/

There’s something special about new books, a blank paper, a new semester, new jobs and in new arrival places. New, it’s new. No scents that’s yours, no mess, no cleaning or need to structure or focus on. No piles of dish to wash. No mess you’ve created.
Emty. Something to fill in. When I look at all the empty, then I realize anyway. ”No, it’s not empty” in my own little world of thoughts, it’s full of pre-drawn pictures, cleaned and decorated rooms. Expectations of scents and sensual encounters between hand, eye, ear, mouth, skin. The clash between reality, what is already and what shall be.
Yes it’s not a blank page. But quite close.

Bild

En kopp med jordärskockssoppa, lite rostade sesamfrön. Varm, len och god att dricka när jag sitter och filurar. / A cup of ” jordärskockssoppa” (Helianthus tuberosus soup), a little toasted sesame seeds. Warm, soft and good to drink when I sit and philosophize.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s